2011. október 4., kedd

Lemezkritika: Army Rising - Impending Chaos (2011)


Ismerkedjünk meg egy fiatal és feltörekvő ír bandával, amely Tipperaryben alakult valamikor 2009 végén és már tavaly egy demóval rukkolt elő, idén pedig a Rising Records piacra is dobta friss debütjüket.


A srácok koruk ellenére heavy metálban utaznak, abból is a klasszikusabb értelemben vett szférában mozgolódnak, de nem áll tőlük messze a thrashes lépegetés és szólózás, ahogy a modern, kicsit metalcore jellegű megoldásokkal való munkálkodás sem.

Érdekes elegyet alkot a régi idők és a közelmúlt differenciájának átölelése. A Metallica fénykorát idéző dallam és hangulat világa vegyül a Lamb Of God feszességével, a Megadeth megkomponáltságával és az Iron Maiden klasszikusságával, de éppen megemlíteném még a Pantera, AC/DC, Maroon vagy mai Heaven Hell Burn modernségét is.



A végeredmény érdekes - ahogy a webes elérhetőségük is; minimál myspace - extra szegény információval illetve dagadó facebook acc 14 éves tini lucskokkal - s persze érdekesen hat más is, hiszen nem a modern alapokba igyekszik klasszikus értékeket belecsempészni, hanem éppen ellenkezőleg formálja meg igényes hibridjét. Hiszen éppen a régi idők rendjeit szablyázza meg az új kor vívmányaival, a konszenzus pedig egyszerre teremt meg egy energikus és mégis múltból fakadó kreatúrát - Ez pedig mindenképpen tisztelendő a srácok fiatal korát nézve!

8.5/10

Facebook

MySpace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése